Uutisia


21.7.2015

Kesä on jo pitkällä ja alkukesä on mennyt sekin koiramaisissa merkeissä.
Meille syntyi toukokuussa 7 kääpiöpinserinpentua, joista vielä yksi etsii sitä omaa kotia. Samoin Villen sijoituskoiran pentueessa 1 urospentu kotia vailla.

Tuuli on kasvatellut pentujen jäljiltä turkkiaan ja Viima on opiskellut koiratouhuja. Ollaan pidetty omatoimisesti "koirakoulua" kerran viikossa, että nämä meidän maalaiskoirat näkisivät vähän vieraita koiria.
Viima kävi menneenä viikonloppuna harjoittelemaas näyttelyhommia Iitin pentunäyttelyssä pikkupentuluokassa. Tulokseksi KP ja ROP-pentu, siskolikka Taika oli myös kisaamassa ollen pek 2. ja KP. -Hienosti meni siis tyttösillä!Taika_ja_Viima.jpg


 

4.4.2015

Pennut ovat lähteneet maailmalle. Oikein mukava ja kiltti kolmikko oli, jossa jokaisesta tuli kyllä oma persoonansa esille ennen luovutusikää.
Kaikille pennuille löytyi mukavat kodit. -Kiitos ja kaikkea hyvää heille pentujensa kanssa!
Omaan omistukseeni jätin toisen narttupennuista. Viralliselta nimeltään Diona sai kutsumanimekseen Viima, japsieni sää-teeman mukaan ;). Fiksu pentu, joka tuo minulle kovasti emänsä mieleen samassa iässä. Tämä lapsukainen tulee olemaan tulevaisuudessa tavallaan "kimppakoira", koska vanhemmillani on koiranpaikka auki.


28.1.2015

Tuuli synnytti 15.1. pentueensa, jossa oli 4 pentua. Pennuista 2 narttua ja yksi uros olivat ok, yksi uros syntyi valitettavasti kuolleena. Synnytys sujui luontevasti ja Tuuli omaksui heti roolinsa emänä varsin loistavasti.

Nyt pennut täyttävät tällä viikolla 2 viikkoa ja ovat kasvaneet oikein hyvin. Nukkumista ja syömistähän se vielä tuossa vaiheessa koiranpennun elämä on, mutta piakkoin aukeavat silmät ja ulkomaailma alkaa hahmottua. Pennut hamuilevat toisiaa ja itseään etutassuista suullaan, samanlaista maistelua kuin pikkuvauvoilla.

pennut.jpg


1.1.2015

Vuosi vaihtui ja haluan toivottaa ystävilleni ja kasvateilleni perheineen hyvää ja onnellista alkanutta vuotta!
Tämä vuosi alkaa meillä varsin mukavissa merkeisssä. Tuuli tapasi marraskuussa poikaystävänsä Milon, Saarnion Orikon, toistamiseen ja ennen joulua sain ultran kautta tiedon, että japsipentuja on odotettavissa tammikuun loppupuoliskolla. 
Tämä pentue on minulle erittäin mielenkiintoinen, en meinaa malttaa odottaa, että pennut syntyvät! Pennut ovat ensimmäiset molemmille vanhemmille.
Alkutiineydestä Tuuli oli pahoinvoiva ja piti parin viikon ruokalakon, mutta nyt on ruoka maistunut ja vyötärönympärys kasvanut jo huomattavasti. Tuulihan on sellainen hoikka sporttimallin japsi ollut aina, joten minun silmiini näyttää jo paksukaiselta.


23.11.2014

Hyvä syntymäpäivää Pilvi-koirani! 

Jokainen syntymäpäivä on saavutus, nyt Pilvi täytti 10v.

Mukavaa ja hienoa, että tänne asti on päästy, sitä ei tiedä minkä verran aikaa on vielä edessä.

Entisestä nirppanokasta on kehkeytynyt viimeisen vuoden aikana kulinaristi! Ymmärsi siis viimein ruuan merkityksen ja nyt on aina yleensä se ensimmäinen, joka on valmiina keittiössä, kun ruokakuppeja kolistellaan ja ruokia laitetaan. Painon pitäisi kuitenkin pysyä kurissa kropan takia ja hän on jo siirtynyt light & senior-tuotteisiin. Ehkäpä tänäänkin on luvassa jotain extra herkkuja ja sen myötä vähän extra ulkoilua. Ensiviikolla on taas fysioterapia ja hammaskaluston putsaus pitäisi tilata lähiaikoina. Tällähetkellä on Cartrophen-injektiokuuri menossa ja juhlan kunniaksi rouvalla on nyt juoksu päällä ja vähän "kellotapuli" sekaisin... Eli normi ikääntyvän koiran meininkiä meillä!


2.9.2014

Tuulin kanssa pyörähdettiin loppukesästä muutamassa näyttelyssä. Tasaisella ERI-linjalla mentiin.

Muutoin onkin vietetty vain kotikoirailua lenkkeillen. Pilvikin se jaksaa köpsötellä entiseen malliinsa. Välillä fysioterapiaa ja lisäravinteita, ne pitää mummelin kondiksessa!


11.10.2013

Vihdoin ja viimein sain laitettua näitä sivujani hieman ajantasalle.
Ei riitä aika eikä inspiraatio tietokoneella istumiseen ja kaikki taidot ja tunnuksetkin oli jo hukattu. Toivottavasti saan vastaisuudessa räpellettyä sivuille edes hieman kuulumisia.

Alku kesä meni koiramaisissa merkeissä hiljaiseloa vietellen Tuulin karvanlähdön johdosta.
Elokuun lopulla kävimme muutaman kerran kehässä täyttämässä tämän vuoden tavoitteemme eli Tuulista tuli Ristiinan näyttelyssä 24.8. Suomen muotovalio sen ollessa VSP. Seuraavana päivä pyörähdimme Luumäen ryhmiksessä PN-2 sijoituksella ja viikon kuluttua edellisestä Mäntyharjussa ROP-sijoituksella.
14.9. Porvoossa Tuuli oli jälleen VSP.

Lisäksi täytyy vielä onnitella tätäkin kautta ensimmäisen kasvattamani pentueen ensimmäistä pentua, Obelixia, joka täytti 10.10. kunnioitettavat 15v!


16.8.2012

Pennut kasvavat todella silmissä! Ovat tyytyväisiä ja paksuja, maatamötköttävät kuin kuutit. Painoa on jo puolen kilon kantturoilla. Helmi on todella järkevä emä, hoitaa pentujaan juuri miten pitääkin, vailla turhaa hössötystä. Muun ajan voikin sitten käyttää miten itse lystää, vaikkapa pihalla tepasteluun tai luiden kaluamiseen. Ensimmäinen tapaamani koiraemä, joka osaa olla niin rento oma itsensä!

mpennut_1vk3.jpg

mpennut_1vk4.jpg7.8.2012

Helmi pyöräytti 3 pentua perjantaina.
Synnytys meni kuin oppikirjasta konsanaan ja pikkuperhe voi hyvin!

helmin_baari_auki.jpg


 

24.7.2012

Vihdoin ja viimein sain aikaisiksi päivitettyä koirien sivut ajantasalle.

Koiraporukkamme onkin kokenut parina viimevuotena liki täydellisen muutoksen vanhimpien poistuessa koirataivaaseen ja uusien perheenjäsenten saapumisen muodossa.
Koiranomistajana saa kokea kaikkea laidasta toiseen, niin murhetta ja surua kuin iloa ja elämänrikkautta. -Elämä on opettavaista.

Tällä hetkellä odotamme pitkästä aikaa pentueen syntymää. Muutaman viikon kuluttua tiedämme jo tuloksen ;).
Pentueesta lisää Pentuja-sivulta.

 

Ihanaa kesää kaikille kotisivuillamme kävijöille!

juho_tuuli_ja_auto.jpg